07:34 19:26

Haringvlietbrug gestremd tot medio 2023

Geplaatst op 19-05-2021  -  Categorie: Algemeen

Vanaf 19 mei is de Haringvlietbrug gestremd tot de vervanging in 2023.

De Haringvlietbrug is er zo slecht aan toe dat de brug voor de hoge scheepvaart nog maar maximaal een keer per week opengaat. Het verkeer is ook sterk beperkt. De maatregelen zijn accuut noodzakelijk omdat door het verkeer platen of klemmen kunnen lostrillen.

Dat heeft minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat besloten. De beperkingen voor het autoverkeer gelden tot de vervanging van de brugklep in 2023. Volgens Rijkswaterstaat voldoen de wekelijkse inspecties en aandraaien van de klemmen niet meer.

Schepen hoger dan 13 meter moeten omvaren via het Spui, de Oude Maas en de Dordtse Kil. Een omvaartijd van ca. 3 tot 4 uur.

De voorbereiding om de klep van de Haringvlietbrug te vervangen is in volle gang. Volgens de huidige planning wordt de klep van de Haringvlietbrug medio 2023 vervangen en voorzien van nieuwe systemen voor de bediening, besturing en bewaking van de brug. De Haringvlietbrug zal tijdens de vervanging van de klep meerdere weken gestremd zijn voor het wegverkeer.

Het vaste deel van de brug en de A29 worden na 2025 gerenoveerd.

 

 


logo-blinckvliet-met-gloed

W.S.V. Blinckvliet

Krommedijk 15B
3214LH Zuidland

BEL ONS

STUUR EEN EMAIL

kies contact in menu